onsdag 9. april 2014

Kan kommunen inngå kontrakt med Norlandia før fylkesmannen har konkludert om "barnets beste"?

Jeg har stilt dette spørsmålet til byråden den 9. april. Venter spent på svar.
Spørsmålsstiller: Gülay Kutal (SV) ,
Spørsmålsstiller gruppe:
Til: Byråd Anniken Hauglie
Utvalg: KOUK
Tittel: "Barnets beste" vurdering og kontraktinngåelse med Norlandia
Vedrørende: Nå er konkurranseutsetting av barnehager klagd til fylkesmannen med begrunnelse om at "barnets beste" ikke ble vurdert før vedtakket om konkurranseuytseting og salg var vedtatt. Samtidig vil Oslo kommune etter planen tegne kontrakt med Norlandia i slutten av april. Hva vil skje dersom fylkesmannen konkluderer med at konkurranseutsettingen ikke kan forsvares ut fra hensynet til barnets beste? Vil byrådet annulere kontrakten? Vil det finnes juridisk grunnlag for det? Vil det da ikke oppstå en rettslig tvist mellom Oslo bystyre og Norlandia?

Her er byrådens svar til mitt spørsmål den 14. april:

Svar:
Krav om lovlighetskontroll medfører ikke at iverksettelsen av den påklagde avgjørelsen utsettes med mindre det organ som har truffet avgjørelsen, kommunalt eller fylkeskommunalt organ overordnet dette eller departementet treffer slikt vedtak, jf kommuneloven § 59 nr 3. Det er ikke krevd utsatt iverksettelse av bystyrets vedtak. På denne bakgrunn vil prosessen med konkurranseutsetting fortsette som planlagt. Hensynet til at berørte ansatte skal få en rask avklaring av hva som skjer med deres barnehage tilsier at slike prosesser gjennomføres så raskt som mulig.

Dersom det oppstår uforutsette hindringer for gjennomføringen av bystyret eller byrådets vedtak må det tas stilling til hvilke konsekvenser det kan få når hindringen oppstår. Det er ikke alltid mulig i forkant å se hvilke konsekvenser ulike hendelser kan få for den videre behandlingen av en sak.

Anniken Hauglie
byråd for kunnskap og utdanning

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar