lørdag 27. oktober 2012

Oslo må ta i mot flere flyktninger!


SV i bystyret foreslo at Oslo skulle ta i mot flere flyktninger. Høyre, KrF, FrP og Venstre støttet ikke vårt forslag. Ivar Johannesen og Marianne Borgen som stod bak SVs forslag holdte gode innlegg i debatten. Dette var mitt innlegg.


Ordfører,

Hvert år anmoder staten en rekke av landets kommuner om å bosette flyktninger. Kommunene står imidlertid fritt til å selv å bestemme om de vil møte denne anmodningen eller ikke. Staten har ingen sanksjonsmuligheter overfor kommunene, og prosessen er i det hele tatt preget av stor lokal autonomi. 
Norge er forpliktet til å ta imot et visst antall flyktninger. Oslo har vedtatt å motta 410 flyktninger for 2012, men staten har bedt oss om å ta imot flere. Stykkprisfinansiering som Høyre-siden er så glad for (!), gjelder også i dette tilfellet: Pengene følger flyktningene. Byrådet var klar til å ta imot 40 flyktninger, en arbeidskraft på 40 stykker med penger  i følge. Men de snudde på grunn av FrP. Det er å gi etter. Det må Venstre og resten av byrådet svaret på.
Og FrP må svare: Hvis flyktninger med lovlig opphold skal jages bort fra alle landets kommuner, hvor mener FrP at flyktninger som har et reelt beskyttelsesbehov skal bo? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar